رول خرما و ارده، یه شیرینی سالم، خوشمزه و مقویه که میتونه یه جایگزین عالی برای زولبیا و بامیه توی ماه رمضان باشه. این شیرینی ساده، نه تنها ضرری برای سلامتیتون نداره، بلکه میتونه به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و تقویت میکروبیوم رودهی شما هم کمک کنه. پس همین امروز دست به کار بشید و این شیرینی خوشمزه رو برای افطار درست کنید و از طعم بینظیرش لذت ببرید!
خداحافظ زولبیا بامیه! با رول خرما و ارده، افطار رو سالم و خوشمزه کن

خداحافظ زولبیا بامیه! با رول خرما و ارده، افطار رو سالم و خوشمزه کن
13 Marchافطاری هایی که انرژی رو به ما بر میگردونن
سلام به همهی روزهداران عزیز! یکی از سنتهای قشنگ ماه رمضان، خوردن شیرینیهای خوشمزهای مثل زولبیا و بامیه توی افطاره. اما خب، همهمون میدونیم که این شیرینیها چقدر چرب و پر کالری هستن و میتونن برای سلامتیمون مضر باشن.
اما نگران نباشید! امروز میخوایم یه جایگزین فوقالعاده سالم و خوشمزه بهتون معرفی کنیم: رول خرما و ارده. این شیرینی ساده و مقوی، نه تنها ضرری برای سلامتیتون نداره، بلکه میتونه انرژی شما رو هم بعد از یه روز طولانی روزهداری، به خوبی تامین کنه. پس بزن بریم که با طرز تهیهاش آشنا بشیم!
رول خرما و ارده: یه شیرینی سالم و مقوی برای افطار
چرا رول خرما و ارده از زولبیا و بامیه بهتره؟
قند طبیعی: خرما قند طبیعی داره و میتونه انرژی شما رو به طور پایدار افزایش بده، برخلاف زولبیا و بامیه که قند مصنوعی دارن و میتونن باعث نوسانات قند خون بشن.
فیبر بالا: خرما و ارده هر دو فیبر بالایی دارن که به هضم غذا کمک میکنن، از یبوست جلوگیری میکنن و باعث میشن برای مدت طولانیتری احساس سیری کنید. زولبیا و بامیه فیبر خیلی کمی دارن.
چربیهای سالم: ارده از کنجد تهیه میشه و سرشار از چربیهای سالم و غیر اشباعه که برای سلامت قلب و عروق مفیدن. زولبیا و بامیه معمولا با روغنهای ناسالم و ترانس سرخ میشن.
مواد مغذی: خرما و ارده هر دو سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مثل پتاسیم، منیزیم، آهن و کلسیم هستن. زولبیا و بامیه ارزش غذایی پایینی دارن.
بدون مواد افزودنی: رول خرما و ارده خانگی فاقد هرگونه مواد نگهدارنده، رنگ های خوراکی و طعم دهنده های مصنوعی است، در حالی که این مواد ممکن است در زولبیا و بامیه های بازاری وجود داشته باشند.
طرز تهیهی رول خرما و ارده
مواد لازم:
خرما: 250 گرم (بدون هسته)
ارده: 3-4 قاشق غذاخوری
پودر نارگیل، کنجد، پودر پسته یا گردوی خرد شده: به مقدار لازم (برای تزئین)
(اختیاری) دارچین یا پودر هل: کمی
طرز تهیه:
هستههای خرما رو جدا کنید. اگه خرماها خیلی سفت هستن، میتونید چند دقیقه توی آب گرم بذاریدشون تا نرم بشن. خرماها رو توی غذاساز یا چرخ گوشت بریزید و خوب میکس کنید تا یه خمیر یکدست به دست بیاد. ارده رو به خمیر خرما اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. اگه دوست دارید، میتونید کمی دارچین یا پودر هل هم اضافه کنید.یه تکه کاغذ روغنی یا پلاستیک فریزر رو روی سطح کارتون پهن کنید.خمیر خرما و ارده رو به صورت یه لایهی نازک روی کاغذ روغنی پهن کنید.روی خمیر، پودر نارگیل، کنجد، پودر پسته یا گردوی خرد شده بپاشید. با کمک کاغذ روغنی، خمیر رو به آرومی رول کنید. رول رو به مدت 1-2 ساعت توی یخچال بذارید تا سفت بشه. بعد از اینکه رول سفت شد، اون رو از یخچال بیرون بیارید و با یه چاقوی تیز، به صورت حلقهای برش بزنید.
اثر رول خرما و ارده بر میکروبیوم
خرما: خرما حاوی فیبر پریبیوتیکه که غذای باکتریهای مفید روده محسوب میشه. این باکتریها با تغذیه از فیبر خرما، اسیدهای چرب کوتاه زنجیر (SCFAs) تولید میکنن که برای سلامت روده و کل بدن مفیده.
ارده: ارده هم حاوی فیبره و هم میتونه به دلیل داشتن چربیهای سالم، به جذب مواد مغذی محلول در چربی کمک کنه. این موضوع میتونه به طور غیرمستقیم روی سلامت روده تاثیر مثبت بذاره.
