دستور پخت میانوعدههای سالم و خوشمزه نوروزی
شیرینی نخودی رژیمی
مواد لازم: 1 پیمانه آرد نخودچی، ½ پیمانه روغن نارگیل یا روغن حیوانی، ¼ پیمانه پودر قند استویا یا اریتریتول، 1 قاشق چایخوری پودر هل، کمی پودر پسته برای تزیین (اختیاری)
آرد نخودچی را در تابه تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهد و بوی خامی آن گرفته شود. روغن را اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. پودر قند استویا و پودر هل را اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر یکدستی به دست آید.خمیر را به مدت 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید.خمیر را به مدت 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید. خمیر را از یخچال خارج کنید و به شکل دلخواه قالب بزنید. شیرینیها را در سینی فر بچینید و روی آنها کمی پودر پسته بپاشید. در فر با دمای 175 درجه سانتیگراد به مدت 10-12 دقیقه بپزید تا زیر شیرینیها کمی طلایی شود. بگذارید شیرینیها خنک شوند و سپس سرو کنید.
چرا این شیرینی؟
این شیرینی رژیمی حاوی آرد نخودچی است که منبع خوبی از پروتئین و فیبر است. استفاده از پودر قند استویا یا اریتریتول به جای شکر، باعث کاهش کالری و جلوگیری از افزایش قند خون میشود.
پادرازی رژیمی
مواد لازم: 1 پیمانه آرد گندم کامل، ½ پیمانه روغن جامد گیاهی یا روغن حیوانی (بهتر است از روغن نارگیل استفاده شود)، ¼ پیمانه پودر قند استویا یا اریتریتول، 1عدد تخم مرغ، 1 قاشق چایخوری بکینگ پودر، ½ قاشق چایخوری وانیل، کنجد برای تزیین
روغن و پودر قند استویا را با هم بزنید تا کرم رنگ شود. تخم مرغ و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید. آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و به تدریج به مواد دیگر اضافه کنید و ورز دهید تا خمیر یکدستی به دست آید. خمیر را در کیسه فریزر قرار دهید و به مدت 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید. خمیر را از یخچال خارج کنید و به ضخامت 3 میلیمتر پهن کنید. با قالب دلخواه برش بزنید و روی آنها کنجد بپاشید.
شیرینیها را در سینی فر بچینید و در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 15-20 دقیقه بپزید تا زیر آنها طلایی شود. بگذارید شیرینیها خنک شوند و سپس سرو کنید.
چرا این شیرینی؟
این شیرینی رژیمی از آرد گندم کامل استفاده میکند که حاوی فیبر بیشتری نسبت به آرد سفید است. استفاده از پودر قند استویا یا اریتریتول به جای شکر، باعث کاهش کالری و جلوگیری از افزایش قند خون میشود.
سوهان عسلی رژیمی
مواد لازم: 1 پیمانه جوانه گندم، ½ پیمانه عسل، ¼ پیمانه روغن حیوانی یا روغن نارگیل، ¼ پیمانه خلال بادام و پسته، زعفران دم کرده به مقدار لازم و کنجد
جوانه گندم را در تابه تفت دهید تا کمی طلایی شود. عسل و روغن را اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. زعفران دم کرده را اضافه کنید و هم بزنید. کنجد یا خلال بادام و پسته را اضافه کنید و هم بزنید. مخلوط را روی کاغذ روغنی پهن کنید و به شکل دلخواه برش بزنید. بگذارید سوهان خنک شود و سپس سرو کنید.
رنگینک رژیمی با خرما و گردو
مواد لازم: 2 پیمانه آرد سبوسدار، 1 پیمانه روغن حیوانی یا روغن نارگیل، ½ پیمانه پودر قند استویا یا اریتریتول، 1 قاشق چایخوری دارچین، ½ قاشق چایخوری زنجبیل، 1 پیمانه خرمای بدون هسته، ½ پیمانه گردو خرد شده
آرد را در تابه تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهد. روغن را اضافه کنید و هم بزنید تا آرد گلوله نشود. پودر قند استویا، دارچین و زنجبیل را اضافه کنید و هم بزنید. خرما و گردو را اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. مخلوط را در ظرف مناسب پهن کنید و بگذارید خنک شود. رنگینک را به شکل دلخواه برش بزنید و سرو کنید.
قطاب رژیمی با آرد جو دوسر
مواد لازم خمیر: 1 پیمانه آرد جو دوسر، ½ پیمانه آرد گندم کامل، ¼ پیمانه روغن زیتون، ½ پیمانه آب، کمی نمک
مواد لازم داخل قطاب: ½ پیمانه گردو خرد شده، ¼ پیمانه پودر قند استویا یا اریتریتول، 1 قاشق غذاخوری گلاب، ½ قاشق چایخوری هل
آرد جو دوسر، آرد گندم کامل، روغن زیتون، آب و نمک را با هم مخلوط کنید و ورز دهید تا خمیر یکدستی به دست آید. خمیر را به مدت 30 دقیقه استراحت دهید. گردو خرد شده، پودر قند استویا، گلاب و هل را با هم مخلوط کنید. خمیر را به شکل دایرههای کوچک برش بزنید. مقداری از مواد میانی را داخل هر دایره قرار دهید و لبههای خمیر را به هم بچسبانید. قطابها را در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 15-20 دقیقه بپزید تا طلایی شوند.